Doorgaan naar artikel

What’s Cooking? sluit vleeswarenfabriek in Aalsmeer

Het Belgische What’s Cooking?, voorheen Ter Beke, gaat zijn vleeswarenfabriek in Aalsmeer sluiten.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
What’s Cooking? Aalsmeer

Bij de gehuurde fabriekslocatie van What’s Cooking? in Aalsmeer wordt vooral ingezet op het versnijden van vleeswaren en op logistieke dienstverlening. Foto: Canva

Het Belgische What’s Cooking?, voorheen Ter Beke, gaat zijn vleeswarenfabriek in Aalsmeer sluiten.

Voor 47 werknemers wordt elders in het bedrijf een baan gezocht of een werk-naar-werk begeleiding ingezet. ”What’s Cooking? zet in op efficiëntieverbeteringen, meer bepaald binnen de strategische business unit ‘Savoury’ of ‘hartig beleg’. Op die manier kan zij de basis van haar traditionele producten en diensten versterken en nog beter inspelen op de huidige en toekomstige noden van de klant op het vlak van service, efficiëntie en innovaties voor de toekomst”, zo motiveert het bedrijf de ingreep.

What’s Cooking? in Aalsmeer

“De gehuurde fabriekslocatie van What’s Cooking? in Aalsmeer, die vooral inzet op het versnijden van vleeswaren en op logistieke dienstverlening, werd in dit kader geëvalueerd. Rekening houdend met de mogelijkheden binnen de groep werd beslist om de activiteiten in Aalsmeer grotendeels onder te brengen op andere locaties van de groep in Nederland.” De sluiting moet tegen 1 maart 2024 zijn afgerond.

CEO Piet Sanders: “Door lokaal en kosten-efficiënt te zijn en te blijven, ‘ontzorgen’ we onze klanten, kunnen we verder investeren in duurzaamheid en in verbetering van service en innovaties, behouden we het vertrouwen van bestaande klanten en hopen we nieuwe klanten te winnen.”

De fabriek in Aalsmeer werkte voorheen onder de naam Offerman. In 2020 sloot dat bedrijf vanwege een ernstige listeriabesmetting die drie mensen het leven kostte. Nadat bleek dat die besmetting tot in de muren zat, besloot eigenaar Ter Beke – na lange aarzeling – de fabriek definitief te sluiten. In Aalsmeer bleef toen alleen een kleine afdeling voor het snijden van vleeswaren over, blijkt uit het recente bericht.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin