Additieven bij Duitse consument nog steeds verdacht

De kreet ‘zonder kunstmatige toevoegingen en smaak- en geurstoffen’, is nog steeds een veel voorkomend verkoopargument voor aanbieders van levensmiddelen. Foto: ANP
De kreet ‘zonder kunstmatige toevoegingen en smaak- en geurstoffen’, is nog steeds een veel voorkomend verkoopargument voor aanbieders van levensmiddelen. Foto: ANP
Duitsland gaat de bewaking van de inzet van additieven in levensmiddelen verbeteren. Of dat helpt tegen de scepsis van de consument is de vraag. In Duitsland wordt de bewaking van de hoeveelheid additieven in voedsel verbeterd. Daarvoor is een nationaal referentielaboratorium aangewezen dat de bevindingen van de controles op regionaal niveau gaat onderzoeken op juistheid, zoals dat ook al gebeurt op andere terreinen van de voedselveiligheidsbewaking. Controle op de additieveninzet In Duitslan


Word abonnee en lees verder

Met een abonnement heeft u onbeperkt toegang tot alle premium artikelen.
Al abonnee? Log hier in.

Neem een abonnement
Verseput
Wim Verseput Freelance redacteur



Beheer