Agrifoodbedrijven zetten met manifest in op duurzaam en gezond voedsel

24-11 | |
Het aanleveren van aardappelen bij Avebe. De aardappelverwerker is een van de ondertekenaars van het Fascinating-manifest. - Foto: Michel Velderman
Het aanleveren van aardappelen bij Avebe. De aardappelverwerker is een van de ondertekenaars van het Fascinating-manifest. - Foto: Michel Velderman

Agrifoodbedrijven Agrifirm, Cosun, FrieslandCampina, Royal Avebe, boerenbelangenbehartiger LTO Noord en Rabobank hebben het Fascinating-manifest ‘Samen investeren in duurzaam geproduceerde voeding’ ondertekend.

Daarmee geven zij aan als partners te willen investeren in duurzaam geproduceerde en gezonde voeding met een eerlijk verdienmodel voor de agrofoodsector.

Richten op voedingsstoffen die mens nodig heeft

Fascinating richt zich vanuit de regio Groningen op een duurzaam, circulair en regeneratief landbouwsysteem. Het platform wil regie nemen door kennis te delen, mogelijkheden te demonsteren en een nieuwe, circulaire voedselketen vormgeven.

De bedoeling is om innovaties, die op kleinere schaal al in de praktijk werken, op te schalen. Uitgangspunten om de keten in te richten zijn de voedingsstoffen die de mens nodig heeft. Dat is volgens Fascinating het omgekeerde van de huidige benadering.

Organisaties uit voedingssector nemen deel aan Fascinating

Naast de vier grote agrifoodbedrijven, LTO Noord en Rabobank zijn ook het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en een aantal organisaties uit de voedingssector, de chemische industrie en energiesector bij het platform betrokken.

Willem Veldman


Beheer