Belgian Pork Group investeert € 112 miljoen in groei

22-02 | |
Pork Group gaat investeren in onder meer zonne-energie. - Foto: Ruud Ploeg
Pork Group gaat investeren in onder meer zonne-energie. - Foto: Ruud Ploeg

De Belgian Pork Group investeert de komende 5 jaar € 112 miljoen in het optimaliseren en uitbreiden van haar vestigingen.

De snijzalen in Aubel en Wijschate worden geüpdatet en de snijzaal in Westrozebeke wordt compleet vernieuwd, daarnaast worden de koelcellen geoptimaliseerd en voorzien van snelkoelinstallaties. In Gent komt een nieuwe bedrijfslocatie, ingegeven door het herwinnen van de export naar China.

Water- en energiebesparing

Naast investeren in de vleesverwerking wil de Belgian Pork Group actief werken aan water- en energiebesparing. Tegen 2025 moet het waterverbruik met minimaal 50% gereduceerd worden. In de vestiging in Meer wordt bovendien een samenwerking opgezet met een nabijgelegen tomatenkwekerij, waarbij zowel overtollig regenwater, restwarmte als elektriciteit ingezet wordt in de bedrijfsvoering van het vleesconcern. De onderneming gaat steeds meer zelf stroom opwekken. In 2020 werd een zonnepanelenpark van 6.000 m2 in gebruik genomen, en drie warmtekrachtkoppeling-installaties zorgen zowel voor de productie van elektriciteit als van warmte die direct wordt aangewend in de productie.

van der Linde

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.