Skip to content

Brits vleesbedrijf Cranswick boekt hogere winst

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
De verkoop van vers varkensvlees, goed voor 27% van de omzet, lag 5,3% lager dan een jaar eerder. - Foto: Canva premium

De verkoop van vers varkensvlees, goed voor 27% van de omzet, lag 5,3% lager dan een jaar eerder. - Foto: Canva

Het Britse vlees- en foodbedrijf Cranswick heeft in het half jaar tot eind september een 12,5% hogere winst geboekt naar omgerekend € 128 miljoen.

De vergelijkbare omzet nam met 6,4% toe naar ruim € 1,17 miljard.

De verkoopgroei is voor een deel toe te schrijven aan het verder opvoeren van de capaciteit in een grote kippenvleesfabriek in Eye. Cranswick slaagde er verder in de kosteninflatie ‘pro-actief te managen’ en de hogere kosten door te berekenen. Het bedrijf spreekt verder van ‘nog nooit voorgekomen sectorbrede arbeids- en leveringsketen problemen’ maar kon desondanks de klanttevredenheid op hetzelfde niveau houden.

Verkoop vers varkensvlees 5,3% lager

De verkoop van vers varkensvlees, goed voor 27% van de omzet, lag 5,3% lager dan een jaar eerder. Dat komt door lagere opbrengsten van de export en door capaciteitsbeperkingen door het tekort aan goedgetrainde slagers in het VK. Cranswick zag de export naar China en de rest van het Verre Oosten dalen met 11,2%, deels doordat één van haar grotere fabrieken nog steeds de exportvergunning niet terug heeft na een corona-uitbraak vorig jaar. “Hoewel alle audits zijn uitgevoerd, hebben we nog geen zicht op de tijdlijn voor wanneer de vergunning weer van kracht wordt.”

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin