Skip to content

Eko-Holland Vee en Vlees wil aanbod bio-rundvlees bundelen

Een groep biologische veehouders heeft de coöperatie Eko-Holland Vee en Vlees opgericht.

Updated on:
Dier
Nieuws
Foto: Hans Prinsen

Foto: Hans Prinsen

Om de afzet van biologisch rundvlees te bundelen, heeft een groep biologische veehouders de coöperatie Eko-Holland Vee en Vlees opgericht.

De jonge coöperatie mocht het eerste deel van de naam lenen van zuivelcoöperatie Eko-Holland, maar het gaat om een zelfstandig onderneming, zegt voorzitter Rimmer Boersma.

Met bundeling meer te bereiken

Hij nodigt alle biologische veehouders uit om lid te worden. “Wij mikken op het bundelen van de afzet van alle biologisch rundvlees, of het nu melkkoeien betreft, vleesvee of stieren, als het maar een Skal-certificaat heeft. Wij willen zorgen voor een zo goed mogelijke afzet.”

Nu is de afzet van biologisch vee vaak versnipperd en krijgen veehouders regelmatig niet de beste prijs voor hun dieren, meent Boersma. Door bundeling van het aanbod en het maken van goede afspraken is meer te bereiken, is zijn overtuiging. Er zijn inmiddels contacten gelegd met diverse slachterijen en ook met andere mogelijke afnemers. Een sterk punt van Eko-Holland Vee en Vlees is dat het vlees van de aangeboden dieren minimaal 2 sterren Beter Leven-waardig is, stelt Boersma vast.

Als tweede doelstemming wil de coöperatie graag de biologische nuchtere kalveren, die niet gebruikt worden in melkveehouderij beter verwaarden door biologische kalverhouders te zoeken. Ook gangbare kalverhouders die omschakelen willen, kunnen zich melden, aldus Boersma.

Snel delen

Afbeelding
Klaas van der Horst

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin