Doorgaan naar artikel

EU heeft minder trek in Brits varkensvlees

Geüpdatet op:
Business
Handel
Nieuws
Met in de eerste drie kwartalen 526.400 ton importeren de Britten nog altijd dubbel zoveel varkensvlees als ze exporteren. - Foto: Canva premium

Met in de eerste drie kwartalen 526.400 ton importeren de Britten nog altijd dubbel zoveel varkensvlees als ze exporteren. - Foto: Canva

De Britse vleeshandel exporteerde in september 24.900 ton varkensvlees en varkensvleesproducten, dat is een kwart minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

Over de eerste drie kwartalen komt de export met 262.000 ton 9% lager uit.

De uitvoer van vers en diepvries varkensvlees daalde over negen maanden gezien met 24% naar 145.100 ton. Alleen bij orgaanvlees deed zich een toename voor, namelijk met 33% naar 96.700 ton. Dat is vooral te danken aan meer handel naar EU-landen, met name Nederland en België.

Britse varkensprijzen te hoog voor EU

“Hoewel de export naar China in september 45% lager uitkwam dan vorig jaar, is dat maar een deel van het verhaal. Een daling van de verschepingen naar een reeks andere landen, vooral in de EU, werd ook gerapporteerd. Een overvloedige aanvoer in de EU leidt tot een lagere vraag naar Brits vlees, vooral ook omdat de Britse varkensprijzen een stuk hoger zijn dan elders in Europa”, signaleert het landbouwschap AHDB.

Artikel gaat verder onder de afbeelding

Britse import varkensvlees nog altijd hoger dan export

Met in de eerste drie kwartalen 526.400 ton importeren de Britten nog altijd dubbel zoveel varkensvlees en varkensvleesproducten als ze exporteren. Die invoer lag echter ook 9% lager dan een jaar eerder. Alleen de invoer van bacon bleef op hetzelfde niveau. “Hoewel er ruim voldoende voorraad is in de EU, lijkt de Britse markt relatief afwerend voor product daarvandaan. De volumes zijn voor bijna alle grote leveranciers lager, met uitzondering van België dat meer kon leveren”, legt AHDB uit.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin