Skip to content

Glanbia wil snel beginnen met bouw kaasfabriek

Glanbia Ireland hoopt dit eerste halfjaar de eerste spa in de grond te steken voor de kaasfabriek.

Foto: Canva

Foto: Canva

Glanbia Ireland hoopt dit eerste halfjaar de eerste spa in de grond te steken voor de kaasfabriek die het samen met Royal A-ware gaat bouwen in het Zuid-Ierse Kilkenny.

Beide bedrijven ‘zijn er sterk op gefocust om te verzekeren dat onze nieuwe fabriek voor continentale kaas in productie is in 2024’. Dat heeft een woordvoerster van Glanbia Ireland desgevraagd meegedeeld. “Ons projectteam heeft op ‘standby’ op het groene licht gewacht om de volgende stappen te kunnen zetten in het bouwproces, met als doel om met de bouw te beginnen in de eerste helft van dit jaar.”

Nieuwe markten aanboren

Glanbia Ireland, de grootste coöperatie van melkveehouders in Ierland, en Royal A-ware hadden de plannen voor de kaasfabriek al in 2019 rond. Die werden echter opgehouden door een constante reeks bezwaarprocedures van de Ierse natuurorganisatie An Taisce. Half februari heeft het Supreme Court in Dublin in laatste instantie die bezwaren afgewezen waarmee het project definitief door kan gaan. Met de productie van continentale kaas, zoals Gouda, wil Glanbia Ireland nieuwe markten aanboren nu de export door het Verenigd Koninkrijk door brexit moeilijker is geworden.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin