Skip to content

Interesse voor bijdrage gezonde en duurzame voeding bij scholen groot

Veel scholen tonen belangstelling in gezonde en duurzame voeding.

Nieuws
Food
gezonde en duurzame voeding scholen

Foto: ANP

Veel scholen tonen belangstelling in gezonde en duurzame voeding. Deze conclusie werd getrokken door de grote interesse in het programma ‘Lekker naar buiten!’ van Jong Leren Eten.

Dit blijkt uit een evaluatie van het RIVM in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Binnen drie jaar tijd deden 2.273 scholen een aanvraag voor de bijdrage van maximaal € 2.000. 1.177 scholen ontvingen ook daadwerkelijk deze bijdrage. Deze bijdrage maakt het scholen makkelijker om kinderen les te geven over duurzame en gezonde voeding. Dit wordt gedaan met praktijkervaringen zoals tuinieren, koken of het bezoeken van een boerderij. Zo leren kinderen hoe voedsel gemaakt wordt en hoe bepaalde voeding smaakt.

Samenwerking Gezonde School

Het programma Jong Leren Eten werkt veel samen met het programma Gezonde School. Beide programma’s hebben als doel om leerlingen informatie te geven over het maken van gezonde en duurzame keuzes. Jong Leren Eten valt onder het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Gezonde School is daarentegen een samenwerking van de PO-Raad, VO-Raad, MBO-Raad, GGD, GHOR Nederland en het RIVM.

Lees ook: De week tegen voedselverspilling in het klaslokaal

Snel delen

Afbeelding
Lauressa van Roekel

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin