Marks & Spencer over op langzaam groeiende kip

07-07 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Marks & Spencer gaat als eerste winkelier in het Verenigd Koninkrijk vanaf volgend jaar uitsluitend kip en kipproducten van langzamer groeiende dieren verkopen. Die kip komt altijd uit eigen land en is gecertificeerd door de dierenorganisatie RSPCA.

De kippen worden gevoerd met een multigranendieet dat speciaal is ontworpen om de langzamere natuurlijke groei en de ontwikkeling van spieren te ondersteunen, legt Marks & Spencer uit. ‘’Dit is een mijlpaal voor dierenwelzijn. We hopen dat dit ook als voorbeeld dient voor anderen in de sector. Door eenvoudig over te gaan op uitsluitend langzamer groeiende rassen kunnen de winkeliers een enorm verschil maken voor het leven en welzijn van miljoenen kippen”, zegt directeur Chris Sherwood van de RSPCA.

Vooroplopen op dierenwelzijn

Het besluit bouwt voort op de strategie om voorop te lopen op het gebied van dierenwelzijn, aldus Marks & Spencer. Zo verkoopt de winkelier alleen varkensvlees en daarvan gemaakte producten van scharrelvarkens en ook uitsluitend eieren van vrije-uitloopbedrijven. De Britse retailer verkoopt zowel food in zijn warenhuizen als in gespecialiseerde filialen. Daarmee komt een groot deel van de € 10 miljard jaaromzet uit de foodverkopen.

Vlees & merken: Food&Agribusiness zet informatie over vlees als merk of concept op een rij. Ga naar FoodAgribusiness.nl/vlees-merken

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur
Meer overBeheer