Doorgaan naar artikel

Opnieuw slachterijen gesloten in Noord-Amerika

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Het terrein waar normaal runderen staan bij een slachterij van Tyson Foods in Joslin, Illinois, is leeg. Veel slachterijen leggen hun productie stil vanwege het coronavirus. - Foto: ANP

Het terrein waar normaal runderen staan bij een slachterij van Tyson Foods in Joslin, Illinois, is leeg. Veel slachterijen leggen hun productie stil vanwege het coronavirus. - Foto: ANP

Het Braziliaanse vleesconcern JBS sluit een varkensslachterij in de Verenigde Staten voor onbepaalde tijd. De slachterij adviseerde zijn meer dan 2.000 werknemers het staatsbevel op te volgen en thuis te blijven om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

De slachterij is goed voor ongeveer 5% van het geproduceerde varkensvlees in de VS en slacht zo’n 20.000 varkens per dag. De locatie zal de komende dagen de activiteiten afronden met minder personeel, zodat het varkensvlees dat nog in de slachterij aanwezig is, kan worden ‘gebruikt om de voedselvoorziening te ondersteunen’, aldus JBS.

Het is de derde locatie van JBS in de VS die tijdelijk gesloten wordt. Een runderslachterij werd echter maandag 20 april weer geopend.

Cargill sluit Canadese runderslachterij

In Canada sloot het Amerikaanse Cargill eveneens maandag een slachterij. In de staat Alberta sluit het bedrijf een runderslachterij omdat honderden medewerkers zouden zijn besmet met het coronavirus. De slachterij maakt onder andere hamburgers voor McDonald’s en is verantwoordelijk voor een groot deel van de runderslachtingen in Canada. De slachterij zou 4.500 runderen per dag slachten en 2.000 medewerkers hebben.

Zorgen bij veehouders en over voedselvoorziening

Al eerder werden diverse slachterijen in Noord-Amerika gesloten, onder andere door Smithfield en Tyson Foods. Dat brengt zorgen met zich mee aan de kant van zowel de veehouders als de voedselvoorziening. Veehouders moeten hun dieren langer op het bedrijf houden en in supermarkten stijgen de prijzen voor vlees. Boerenorganisaties dringen er bij de overheid op aan dat financiële steun geboden wordt.

Lees ook: Reacties steunpakket VS positief, maar meer nodig

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin