Skip to content

VNO-NCW en MKB-Nederland: meer steun nodig om corona

Updated on:
Nationale politiek & beleid
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland dringen aan op extra overheidssteun voor Nederlandse bedrijven die in de problemen komen door het coronavirus.

Ze benadrukken dat alleen de mogelijkheid van werktijdverkorting niet genoeg is. Ze zijn hierover ook al in gesprek met de overheid.

De organisaties benadrukken wel dat het belangrijk is dat zaken als de productie, distributie, voedselvoorziening en telecom niet in het gedrang komen.

Kredietverlening op gang houden

Diverse ondernemers kampen nu met minder inkomsten, terwijl hun uitgaven gewoon doorlopen. De overheid kan helpen via een speciale regeling waarbij het Rijk garanties verstrekt aan financiers, volgens de organisaties. Die ingreep zou er voor zorgen dat de kredietverlening op gang blijft. Bij VNO-NCW zijn organisaties aangesloten als de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO), de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), Plantum, Cumela en Greenport Holland lid van zijn. Onder MKB-Nederland valt onder andere diervoerbrancheorganisatie Nevedi.

Ook andere ingrepen, zoals versoepelde invorderingsmaatregelen bij de fiscus moeten nu snel worden verkend, vinden de ondernemersorganisaties.

Zelf zijn ze ook al bezig met het onderzoeken van verdergaande maatregelen voor als de virusuitbraak een nog grotere omvang krijgt en meer maatregelen nodig blijken om de economie draaiend te houden.

Premier Rutte: Nederland kan stootje hebben

Het kabinet voelde maandag 9 maart overigens nog niets voor ‘drastische maatregelen’ om de effecten van het coronavirus op de economie op te vangen. “We kunnen een stootje hebben als Nederland”, stelde premier Mark Rutte daarbij.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin