Skip to content

Chinese vleesimport groeit met 73,5%

Updated on:
Handel
Nieuws
Foto: Reuters

Foto: Reuters

China importeerde in de eerste zes maanden van dit jaar 4,75 miljoen ton vlees, inclusief slachtafval. Dit meldt Reuters op basis van de General Administration of Customs.

In vergelijking met het eerste half jaar 2019 gaat het om een stijging van 73,5%. Tot en met mei werd er 2,12 miljoen ton varkensvlees geïmporteerd, een stijging van 140% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De invoer van rundvlees lag met 997.000 ton 42,9% meer. De Chinese douane gaf geen uitsplitsing in de invoer van rund- en varkensvlees voor juni, terwijl er in die maand in totaal 896.000 ton vlees werd ingevoerd. Wel is duidelijk dat er in maart, april en mei maandelijks zo’n 400.000 ton varkensvlees werd ingevoerd.

Covid-19-virus in geïmporteerd vlees

De omvang van de importen is volgens marktanalysten van StoneX enigszins verrassend, omdat de prijzen voor levende varkens in China in mei juist daalden.

Vanuit de Europese Unie werd tot en met april 1,07 miljoen ton varkensvlees naar China verscheept. Een plus van 77,6% ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

Marktanalisten van StoneX verwachten dat de Chinese importen in juli aanzienlijk dalen vanwege de aanvullende testen op het Covid-19-virus in geïmporteerd vlees. Dit vertraagt de handel. Daarnaast heeft China de afgelopen weken de invoer van twintig slachterijen in Europa, Verenigde Staten en Brazilië opgeschort na corona-uitbraken onder werknemers.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin