Skip to content

Meest gelezen Sustainable Food 2022: Frietje Precies

Frietje Precies

De klimaatneutrale frites worden gemaakt van aardappelen, pastinaak en zoete aardappel. Foto: Bert Jansen

Het artikel over klimaatneutrale frites onder de naam Frietje Precies is het meest gelezen onder het thema Sustainable Food.

Akkerbouwer Jacob van den Borne ontwikkelde als testcase drie jaar geleden klimaatneutrale frites onder de naam Frietje Precies. Inmiddels onderzoekt hij mogelijkheden om de productie op te schalen. Daarbij wil hij zich onder meer op bedrijfscatering richten. “Door mijn frites te serveren kunnen bedrijven hun CO2-verbruik reduceren. Op dat gebied zie ik veel kansen.”

Top 5 meest gelezen artikelen 2022 over Sustainable Food

  1. Jacob van den Borne: ‘CO2-ambitie waarmaken met Frietje Precies’
  2. Rabbinge strijdt onvermoeibaar tegen honger en fileert stikstofbeleid
  3. Ben & Jerry’s wil CO2-uitstoot melkveebedrijven halveren
  4. Freasy: groeien in duurzame, gezonde diepvriesmaaltijden
  5. AH lanceert eigen verspillingsapp landelijk

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin