Skip to content

Offerman ging niet in op advies schoonmaker

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: Canva -

Foto: Canva

Offerman moest de locatie in oktober stilleggen in verband met een listeriabesmetting.

Schoonmaakbedrijf CSU had vleeswarenfabrikant Offerman voorstellen gedaan om de schoonmaak van de door listeria besmette fabriek beter schoon te maken, maar daar is het bedrijf nooit op ingegaan. Dat bevestigt CSU na berichtgeving door De Telegraaf. Offerman zelf zegt zich niet in het geschetste beeld te herkennen.

Listeriabesmetting

Offerman moest de locatie in oktober stilleggen in verband met een listeriabesmetting. Meerdere mensen werden ziek geworden, 3 personen overleden en een vrouw kreeg een miskraam na het eten van besmet vlees.

CSU werd in november 2018 schoonmaker van de bewuste fabriek in Aalsmeer. De schoonmaker zegt nooit geweten te hebben dat er sprake was van extra toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en dat er extra inspecties werden gedaan.

Relatie beëindigen

Wel kwam CSU met meerdere voorstellen om het reinigingswerk bij de verouderde fabriek te verbeteren. Toen het bedrijf daar niet op inging, probeerde CSU de relatie met Offerman te beëindigen. CSU stopte uiteindelijk enkele weken vóór de bekendmaking van de listeriabesmetting bij Offerman.

Offerman wil in gesprek gaan met CSU over de uitspraken van het schoonmaakconcern. “Tot na dat gesprek kunnen we derhalve niet inhoudelijk reageren”, laat het bedrijf weten in een korte verklaring.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin